Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty
Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty

GDPR - vše co potřebujete vědět - ON-LINE seminář

Obchodní a občanské právo (seminář)

Termín

Den/dny konání
Č. termínu
MístoObjednávky
01.12.2020
9.00 - cca 14.00
    —
207060

on-line

Detaily/doprava
Seminář bude probíhat po internetu (on-line). Přístupové údaje obdrží každý posluchač před zahájením semináře na svou e-mailovou adresu. Po technické stránce není vyžadováno žádné zvláštní vybavení, stačí běžný počítač s prohlížečem a zvukovým výstupem (reproduktory nebo sluchátka), případně mikrofonem.

Objednat


Vytisknout přihlášku

Jak se připojíte k on-line semináři (podrobný návod, PDF)

Lektor/lektoři

JUDr. Alena Kučerová

specialista pro ochranu informací společnosti OKsystem a s., odborný konzultant a lektor kurzů zaměřených na oblast dopadů GDPR v soukromém i veřejném sektoru. Od roku 2000 působila v Úřadu pro ochranu osobních údajů ve vedoucích pracovních pozicích (ředitelka odboru, náměstkyně předsedy) se zaměřením na výkon dozorové činnosti UOOU a správní rozhodování. Zastupovala úřad i v rámci mezinárodní spolupráce v rámci EU. Od ledna 2017 působí jako odborný poradce a konzultant v oboru ochrana informací veřejném i soukromém sektoru, kde využívá své dosavadní zkušenosti v praxi povinných subjektů. Je spoluautorkou komentářů k zákonu o ochraně osobních údajů (C.H.BECK, 2003 a 2012), a odborných publikací (Polygon 2010 a 2013). Aktuálně publikuje odborné články k dopadům GDPR v oblasti provozu kamerových systémů v bytových domech prostřednictvím portálu: https://www.tzb-info.cz/bezpecnost (poslední z prosince 2018 – téma zpracovatelská smlouva).

Cena

Vložné: 2090 Kč/osobu (cena včetně 21% DPH)

Oběd(y): Oběd není zajištěn.

Odborný program

Seminář bude probíhat (kromě klasické prezenční formy) také ON-LINE. Přístupové údaje obdrží každý posluchač před zahájením semináře na svou emailovou adresu.

Po technické stránce není vyžadováno žádné zvláštní vybavení, stačí běžný počítač s prohlížečem a zvukovým výstupem (reproduktory nebo sluchátka), případně mikrofonem.

Píše se rok 2020 a Evropská komise připravuje v souladu s čl. 97 GDPR pro Evropský parlament první hodnotící zprávu o dopadech GDPR a souvisejících právních podmínkách pro zpracování osobních údajů v EU. Bude proto dobré sledovat přípravy hodnotící zprávy a výsledky jednání včetně doporučení, jak dále principy GDPR aplikovat.

Současně stále probíhá proces projednávání nového nařízení v oblasti informačních služeb (ePrivacy).

Sledovat vývoj a současně jej porovnat s praxí Úřadu pro ochranu osobních údajů je hlavním námětem semináře, který jsme pro Vás připravili.

Osnova semináře:

  • 1. Úvod do problematiky a aktuální informace o dění kolem GDPR
  • 2. Odborný program semináře:
    • Osobní údaje a jejich zvláštní kategorie
    • Zpracování a dodržování podmínek jeho zákonnosti
    • Umíme pracovat s právními tituly? A co na to UOOU?
    • Práva subjektu údajů – komunikace nesmí být slabinou
    • Správce a zpracovatel
    • Zabezpečení OU (NDA, mlčenlivost)
    • DPIA v ČR – jak pracovat s kritérii UOOU
    • Data breaches – zkušenosti z praxe
    • Záznamy dle čl. 30 jako povinná dokumentace správce/zpracovatele
    • Pověřenec – co dělat kromě ochrany OU
    • Předávání OU do třetích zemí ve světle vodítek Evropského sboru (EDPB)
    • Diskuse, odpovědi na dotazy účastníků.

Informace pro účastníky seminářů

nahoru

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný.

Přihlášení

Odběr novinek

Odhlásit