Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty
Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty

GDPR ve vazbě na zákon o zpracování osobních údajů

Správní a trestní právo (seminář)

Termíny

Den/dny konání
Č. termínu
MístoObjednávky
14.03.2019
9.00 - cca 14.00
    —
19032

budova ČS VTS
Novotného lávka 5, Praha 1

Doprava na místo
Metrem trasa A: výstupní stanice Staroměstská, odtud pěšky směr Karlův most. Tramvají: na stanici Národní divadlo nebo náměstí Jana Palacha a dále pěšky směrem ke Karlovu mostu.
GPS: 50°5'7.496"N, 14°24'47.861"E

Mapa

Objednat


Vytisknout přihlášku

28.05.2019
9.00 - cca 14.00
    —
19033

budova ČS VTS
Novotného lávka 5, Praha 1

Doprava na místo
Metrem trasa A: výstupní stanice Staroměstská, odtud pěšky směr Karlův most. Tramvají: na stanici Národní divadlo nebo náměstí Jana Palacha a dále pěšky směrem ke Karlovu mostu.
GPS: 50°5'7.496"N, 14°24'47.861"E

Mapa

Objednat


Vytisknout přihlášku

Lektor/lektoři

JUDr. Alena Kučerová

do prosince 2016 vykonávala svou činnost ve vedoucích pozicích v Úřadu pro ochranu osobních údajů. Od ledna 2017 působí jako odborný poradce a konzultant v soukromém sektoru (nyní OKsystem a.s.), kde využívá své dosavadní zkušenosti v praxi povinných subjektů. Je spoluautorkou publikací „Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích“ (Polygon, 2010) a „Ochrana osobních údajů v praktických příkladech“ (Polygon, 2013) a aktuálně publikuje odborné články k dopadům GDPR v oblasti kamerových systémů v bytových domech prostřednictvím TZB-info.

Cena

Vložné: 2790 Kč/osobu (cena včetně 21% DPH)

Oběd(y): Oběd není zajištěn.

Odborný program

Seminář vyhodnotí dopady Obecného nařízení o ochraně osobních údajů č. 679/2016 (GDPR) a Směrnice č. 680/2016 na nový zákon o zpracování osobních údajů a další doprovodné zákony.

Seminář zmapuje aktuální dopady GDPR do jednotlivých oblastí zpracování osobních údajů a porovná, jakým způsobem se lze vypořádat s problémy při řešení konkrétní problematiky práv a povinností.

Seminář se zaměří nejen na výklad zásadních částí GDPR, které se přímo dotýkají povinností správců a zpracovatelů osobních údajů a možnosti jejich realizace jak ve vazbě na subjekty údajů a jejich oprávnění (právo být zapomenut, právo na opravu, námitky, přenositelnost a přístup k údajům, odškodňování), tak ve vztahu k výkonu dozorových působností Úřadu pro ochranu osobních údajů. Během semináře se jeho účastníci seznámí s realizací zásady odpovědnosti správce /zpracovatele prostřednictvím povinné základní dokumentace, která zajistí splnění nezbytných povinností.

V rámci semináře se posoudí aktuální stanoviska Evropského sboru pro ochranu osobních údajů (dříve WP 29) a další související dokumenty a jejich vazby na problematiku ochrany osobních údajů publikované Úřadem pro ochranu osobních údajů a dalšími subjekty.

Odborný program semináře:

  • Základní podmínky a postupy správce/zpracovatele pro zpracování osobních údajů dle GDPR – realizace zásady odpovědnosti;
  • Možnosti realizace některých přístupů ve vazbě na nový zákon o zpracování osobních údajů a další doprovodné právní předpisy;
  • Pokyny EDPB (WP 29) a jejich využití v praxi povinných subjektů (DPIA);
  • Praktické příklady pro řešení častých otázek týkajících se povinností správce nebo zpracovatele při zpracování osobních údajů v jednotlivých agendách (informační povinnost správce, souhlas subjektu údajů, smlouva mezi správcem a zpracovatelem, předávání OU do třetích zemí);
  • Diskuse, odpovědi na dotazy účastníků.

Informace pro účastníky seminářů

nahoru

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný.

Přihlášení

Odběr novinek

Odhlásit