Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty
Agentura BOVA: Semináře, školení, kurzy - daně, právo, účetnictví
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Odborné publikace
Agentura Bova - Nakladatelství POLYGON: Kontakty

Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích

JUDr. Alena Kučerová

řadu let působila na vedoucích pozicích v Úřadu pro ochranu osobních údajů, je soudním znalcem v oboru ochrana osob, majetku a informací, spoluautorka publikací „Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích“ (Polygon, 2010) a „Ochrana osobních údajů v praktických příkladech“ (Polygon, 2013)

Mgr. František Nonnemann

Úřad pro ochranu osobních údajů


Ochrana osobních údajů v otázkách a odpovědích

I.vydání

Stran: 152

Cena: Kč 238 (včetně 10% DPH)

Objednat


 

Publikace je praktickou pomůckou pro řešení konkrétních otázek z oblasti aplikace principů ochrany osobních údajů v právním řádu České republiky.

Autoři zpracovali soubory otázek a odpovědí, tématicky je setřídili podle oblastí, kam jednotlivé dotazy směřují a vznikla tak autorská práce, která má ambici stát se pracovní pomůckou jak pro zkušené osoby, které se v této oblasti pohybují, tak i pro ty ze čtenářů, kteří zatím praktické poznatky teprve hledají.

Naleznete zde vedle již zmíněného rozsáhlého souboru otázek a odpovědí také úplné znění zákona o ochraně osobních údajů a výňatky z několika dalších právních předpisů, které autoři považují za významné pro aplikaci podmínek zpracování osobních údajů v České republice.

Jde o pomůcku pro pochopení této poměrně složité problematiky, která se zdaleka neváže na jeden právní předpis, ale doslova prolíná celým právním řádem. Proto je nezbytné si uvědomit, že některé speciální právní úpravy (zákon o evidenci obyvatel, zákoník práce, zákon o péči o zdraví lidu atd.) obsahují přísnější podmínky pro ochranu osobních údajů nežli sama základní norma, kterou je zákon o ochraně osobních údajů.

nahoru

Nákupní košík

Nákupní košík je prázdný.

Přihlášení

Odběr novinek

Odhlásit